Dvě malé chrudimské sportovní gymnastky

 získaly stříbné medaile v Bedřichově.

          V sobotu 3.5.2014 se 5 sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim vydalo na svůj oblíbený závod do Bedřichova u Jihlavy.

          Naše nejmladší žákyňka Karolínka Horníková narozená v roce 2006 měla dvojboj na kladince a akrobacii. Sestavy zvládla skvěle a zaslouženě si vybojovala krásnou stříbrnou medaili z 24 závodnic z celé republiky (Brno, Vítkovice,Praha, Hradec Králové, Pardubice, atd.)

          V žákyních ročník 2004-5 závodila naše Sára Kulhavá. Zacvičila nejlepší sestavu na akrobacii se saltem vpřed, ale bohužel spadla z kladiny a to ji stálo prvenství, ale i tak měla dost bodů k zisku skvělé stříbrné medaile. Další naše žákyně Bára Šimonová se také neubránila pádu z kladiny, ale i tak se umístila na krásném 7. místě z celkových 35 žákyň.

          V kategorii žákyň B narozených v letech 2002-3 závodila Zuzka Malinská. Na ošidné kladině se jí také nedařilo tam spadla dvakrát a na prostných do sestavy na hudbu poprvé zařadila obtížné salto vpřed prohnutě a to se jí nepovedlo ustát, takže se celkově odsunula na 7.místo.

Na závěr závodilo 14 juniorek a žen dohromady. Naše Kateřina Doležalová měla krásnou sestavu na prostných s nejvyšší známkou, ale kladina se jí také nepovedla zacvičit bez pádu. Při vyhlášení bohužel skončila na nepopulárním 4.místě.