Velká cena Hradce Králové

 

12.4.2014 se sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim vydaly jako každý rok na Velkou cenu HK do ZŠ v Bezručově ulici. Je to dvojboj na kladině a prostných a sjelo se tam celkem 81 závodnic z celé republiky.

Za mladší žákyně závodily 3 malé chrudimačky a to velmi dobře. Z celkového počtu 37 gymnastek ročník narození 2004-8 se umístila na skvělém 7.místě 9-letá Sára Kulhavá. Za svoji první sestavu na prostných na hudbu získala šestou nejvyšší známku. O rok mladší Karolína Horníková zvládla zase výborně sestavu na kladině i s poprvé zařazeným seskokem saltem vpřed. Báře Šimonové se také velice vydařila kladina a skončila na krásném 15.místě z 37.

Starších žákyň bylo 22 a tam za Chrudim závodila naše loňská medailistka z MČR Zuzana Malinská. Bohužel spadla z kladiny a to ji odsunulo ve velmi těžké konkurenci gymnastek z GK Vítkovice, Kampa Praha, Šumperk i tak na výborné 8.místo.

Naše nejstarší 14-letá Katka Doležalová z Nasavrk soutěžila mezi juniorkami. Měla také poprvé novou hudbu na prostná, která se všem velice líbila a získala za ni vysokou známku. Na kladině měla obtížné prvky a bohužel dvakrát spadla, což ji stálo medaili. Umístila se na skvělé 4.příčce jen o 0,05bodu.

Soutěž družstev vyhrála děvčata z TJ Kampa Praha, 2. GK Vítkovice a 3.Sokol Příbram. Výborné 5.místo obsadilo družstvo Sokola Chrudim z celkových 10.